mandag 5. november 2012

Bananmuffins uten sukker og hvetemel

Forrige uke fikk jeg en ny bestilling fra IHerb som inneholdt blandt annet peanøttmel. Hørtes så spennende ut, så da måtte det jo bestilles til min kjøkkenskuff ;-)

I helgen prøvde jeg meg på noen peanøttkuler, inspirert av Cecilie på Fristende lavkarbo, men disse syntes ikke jeg ble så fryktelig gode, helst konsistensen- ikke så mye smaken i seg selv. Men i dag forsøkte jeg en annen oppskrift som jeg fant på bloggen Fra tjukk til smukk Sukker- og hvetemelfrie bananmuffins:

Ingredienser:
50 g mykt smør
4 egg
1 dl tagatose
10 dråper stevia vanilje
2 modne bananer
45 g proteinpulver (jeg bukte bakepro)
4 dl/200 g peanøttmel
1 ss Pumkin pie spice (eller kanel, malt nellik, ingefær og malt muskat)
Havsalt
50 g valnøtter

Bland egg, søtning og smør godt. Ha i det tørre og bland godt. Ha tilslutt i hakkede nøtter og fordel de i ca 12 muffinsformer.
Stek på 175 grader, nederste rille i drøye 20 minutter.




Luktet jul! Og smakte godt! Smaken fra peanøttmelet forsvinner litt i kryddersmaken, men det gjør egentlig ikke noe her. Eneste er at de ble litt "tunge" og kompakte. Noen som har noen tips hvordan gjøre de mer luftige?

Næringsinnhold pr muffins:
Kalorier: 175
Karbohydrater: 6
Protein: 14,5
Fett: 10,5

Lene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar